Ballina / Ekonomi (faqja 4)

Ekonomi

Veseli: Në Drenas do të bëhet edhe një Park Biznesi me investitorë të huaj

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, i shoqëruar nga kandidati për kryetar të Komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci, sot kanë vizituar Parkun e Biznesit në këtë komunë. Me këtë rast, kryetari Veseli tha se shumë shpejt përballë Parkut të Biznesit, do të nisë ndërtimi edhe i një parku të ri, ku pritet të investojnë investitorë të mëdhenj nga …

Lexo më shumë »

Ministria do të investojë afër 340 mijë euro për Qendrën Kulturore Boshnjake

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Ramadan Muja, dhe sekretari i përhershëm i Ministrisë së Kulturës Rinisë dhe Sporteve, Veton Firzi, kanë nënshkruar një memorandum bashkëpunimi për mbështetjen financiare të ndërtimit të Qendrës Kulturore Boshnjake në Prizren. Sipas dokumentit të nënshkruar ujdia do të zbatohet gjatë vitit 2017, me ç’rast MKRS-ja ka marrë përsipër investimin e 337 mijë eurove në këtë …

Lexo më shumë »

Ligji për veteranët rrezikon 100 milionë euro të marrëveshjes në mes FMN-së dhe Qeverisë

Fondi Monetar Ndërkombëtar i ka vënë kushtin kryesor Qeverisë Së Kosovës që të gjejë një zgjidhje sa më të shpejtë të pagesës për veteranët e luftës, ndryshe Kosova mund të rrezikon shumën 100 milionë euro. Kjo shumë është parapa nga marrëveshje Stand By në mes FMN-së dhe Qeverisë së Kosovës. Udhëheqësi i Misionit të FMN-së Jacques Miniane ka bërë të …

Lexo më shumë »

GAP: Rritja e TVSH-së, pasuroi buxhetin – varfëroi xhepin e qytetarëve

Reduktimi i shkallës së TVSH-së në disa produkte ka ndikuar negativisht në të hyrat buxhetore, mirëpo aplikimi i TVSH në barna dhe rritja e importit në këto produkte e ka kompensuar këtë humbje. Këto të dhëna janë bërë të ditura sot nga Instituti GAP, i cili mbajti konferencën “Efektet e Ligjit për Tatimin mbi Vlerën e Shtuar” Me këtë rast …

Lexo më shumë »

Nxjerr nga jastëku 15.000 euro, i çon në bankë, shteti ia merr 10.500 euro

Një shkupjan prindërit e të cilit i kanë lënë trashigimi 15.000 euro të cilat i kanë ruajtur në shtëpi “nën jastëk”, ka vendosur ti dërgojë në bankë. Por, pas një kohe ato janë tatimuar me tatim prej 70 %, përkatësisht i janë marrë plot 10.500 euro. Njohësit e kësaj çështjeje sqarojnë se ky nuk është rast i vetëm. Numër i …

Lexo më shumë »

Qeveria ndanë 30 mijë euro për Shoqatën e Veteranëve

Në mbledhjen e sotme të Qeveria ka ndarë 30 mijë euro për Shoqatën e Veteranëve. Qeveria e Kosovës ka ndarë 30 mijë euro për rregullimin e kulmit për selinë e Shoqatës së Veteranëve. Kështu ka bërë të ditur ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Arban Abrashi gjatë mbledhjes së qeverisë. Ndërsa, kryeministri i Kosovës Isa Mustafa, arsyetoi ndarjen e kësaj shume, …

Lexo më shumë »

Ndryshimi i TVSH-së, shumë efekte për bizneset, pak efekt për konsumatorët

Me pompozitet nga Qeveria e Kosovës është proklamuar pakoja e re fiskale, ku është përfshirë edhe ndryshimi i TVSH-së, ulja për shumë pak produkte nga 16 në 8 për qind, si dhe rritja e TVSH-së prej 16 në 18 për qind për shumicën e produkteve. Këto efekte, sipas njohësve të ekonomisë, më të mëdha kanë qenë për bizneset se sa …

Lexo më shumë »

FMN, parashikime optimiste për rritjen ekonomike

Fondi Monetar Ndërkombëtar deklaroi se pas disa vitesh me rritje nën mesataren e rajonit, vitin e ardhshëm Shqipëria do të rikthehet të jetë ekonomia me rritjen më të shpejtë në Ballkan. Vlerësimi vjen nga raportin e sapo publikuar mbi zhvillimet ekonomike në Europën Qendrore dhe atë Juglindore. Sipas raportit, prodhimi kombëtar i Shqipërisë do të rritet vitin e ardhshëm me …

Lexo më shumë »

Buxheti i vitit të ardhshëm kritikohet nga të dyja – pozita dhe opozita

Buxheti për vitin e ardhshëm nuk përmirëson gjendjen sociale dhe ekonomike. Sipas përfaqësuesve të pozitës dhe opozitës, ky buxhet nuk reflekton në përmirësimin e përformancës së institucioneve por është vetëm një dëshirë për të ngritur shpenzimet e Qeverisë së Kosovës. Besnik Bislimi, nga Lëvizja Vetëvendosje ka vlerësuar se buxheti për vitin e ardhshëm nuk ka ndonjë dallim të madh me …

Lexo më shumë »

Përmbytjet, 20 milionë dollarë për kanalizimet në 2017

Rreth 20 milionë dollarë do të shpenzohen nga Ministria e Bujqësisë në 2017 për sistemin e ujitjes dhe kullimit, ku përfshihet dhe mbrotja nga përmbytjet. Projekt buxheti i vitit të ardhshëm parashikon që pjesa më madhe e këtyre shpenzimeve të vijë nga financimet e huaja. Projektet të reja që do kenë më shumë vëmendje në 2017 për pasojat nga përmbytjet …

Lexo më shumë »
BelgiumBrazil