Ballina / MAQEDONIA / Ekonomi

Ekonomi

Dhjetor, 2016

 • 16 Dhjetor

  Në Kërçovë u hap Panairi i ushqimit të shëndetshëm organik

  Njëzetepesë firma nga Kukushi i Greqisë dhe pesëmbmëdhjetë firma nga Strumica, të industrive të ndryshme prezantohen në Panairin e ushqimit të shëndetshëm organik që sot u hapnë Kërçovë. Panairi është pjesë e projektit të financuar me IPA fonde të BE-së për bashkëpunim ndërkombëtar ndërmjet Maqedonisë dhe Greqisë. Me projektin janë përfshirë komunat e Kërçovës, Strumicës në Maqedoni dhe komunës së …

 • 2 Dhjetor

  Sot prezantohen rezultatet nga fushata e EKOS

  Sektori për efikasitet energjetik pranë Ministrisë së Ekonomisë sot do ta përfundojë fushatën EKOS-Zhvillim i ekonomisë energjetike konkurruese dhe të qëndrueshme, me promovim të rezultateve nga zbatimi i masave për efikasitet energjetik në ndërmarrjet e vogla dhe të mesme në Maqedoni. Qëllimi i fushatës EKOS është pikërisht të tregojë për potencialin e madh për kursim të energjisë në ndërmarrjet e …

Nëntor, 2016

 • 27 Nëntor

  Civil: Partitë politike nuk tregojnë mënyrën e financimit të fushatave

  Organizata “Civil” kërkon nga partitë politike të zbulojnë burimet e financimit dhe mënyrën se si i paguajnë programet e shtrenjta zgjedhore, reklamat politike dhe zënien e hapësirave mediale. “Po udhëhiqet fushatë e shtrenjtë, jotransparente, askush nuk e di se prej ku marrin mjete partitë për fushata. Ne u munduam t’u dërgojmë kërkesa të gjitha partive politike, të tregojnë burimet e …

 • 17 Nëntor

  Nxjerr nga jastëku 15.000 euro, i çon në bankë, shteti ia merr 10.500 euro

  Një shkupjan prindërit e të cilit i kanë lënë trashigimi 15.000 euro të cilat i kanë ruajtur në shtëpi “nën jastëk”, ka vendosur ti dërgojë në bankë. Por, pas një kohe ato janë tatimuar me tatim prej 70 %, përkatësisht i janë marrë plot 10.500 euro. Njohësit e kësaj çështjeje sqarojnë se ky nuk është rast i vetëm. Numër i …

 • 12 Nëntor

  Rusia interesohet për mollat e Prespës

  Kryetari i Shoqatës së Pemëtarëve, Ljube Pampulevski vlerëson se shitja e mollave të Prespës këtë vit po shkon mirë, ka shumë të interesuar, dhe çmimi është mjaft i ulët. Çmimi për blerje është prej 12 deri 14 denarë për kilogram, ku sipas tij ky çmim është i mjaftueshëm vetëm për t’i mbuluar shpenzimet e prodhimit. “Ky çmim nuk është që …

 • 10 Nëntor

  Ulen çmimet me pakicë të prodhimeve në Maqedoni

  Udhëheqësit e subjekteve afariste në tregtinë me pakicë vlerësojnë se tremujori e tretë i vitit 2016 është më i volitshëm në krahasim me tremujorin e dytë, ndërkaq presin një situatë ende më të volitshme në dy çerekët që vijnë. Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistika (ESHS), sasia e depove është ulur fort pak, krahasuar me tremujorin e mëhershëm. …

 • 3 Nëntor

  Gruevski: Lajm shumë i mirë për Tetovën dhe rrethinën

  Ish-kryeministri dhe kryetari i OBRM-PDUKM-së, Nikolla Gruevski, me një postim në Facebook i ju është drejtuar qytetarëve të Tetovës dhe rrethinës në lidhje me hapjen e fabrikës për prodhim të mbulesave dhe pjesëve për vetura ”Lear” ku pritet të hapen vende të reja pune. Gruevski e ka nisur postimin në Facebook, me titullin ”Lajm i mirë për Tetovën dhe të …

 • 3 Nëntor

  Banka Popullore e Maqedonisë prezanton sot projekcionet makroekonomike

  Banka Popullore e Maqedonisë (BPM) do të prezantojë sot projektet më të reja për rritjen ekonomike të vendit. Në konferencën për shtyp, që do të mbahet në ndërtesën e BPM-së, do të merr pjesë guvernatori Dimitar Bogov, i cili do t’i paraqesë projekcionet makroekonomike./Telegrafi/

Tetor, 2016

 • 31 Tetor

  Mitrovski: Sektori bankar është stabil

  Sektori bankar në Maqedoni është stabil, i sigurt dhe likuid. Të sigurta janë edhe kursimet depozitare në bankat, porositën sot nga Shoqata Bankare pranë Odës Ekonomike të Maqedonisë me rastin e Ditës Botërore të Kursimit. Kryetari i Shoqatës Kosta Mitrovski deklaroi se bankat janë të gatshme në periudhën e ardhshme ta kreditojnë popullatën dhe veçanërisht kompanitë. Ministri i Financave Kiril …

 • 26 Tetor

  Çdo i dyti punëtor në Maqedoni paguhet më pak se sa që është i evidentuar

  Thuajse çdo i dyti punëtorë në Maqedoni paguhet më pak se rroga që zyrtarisht është i paraqitur si i punësuar në Entin për punësim. Kështu tregon hulumtimi i Qendrës për kërkime dhe krijimin e politikave, të zbatuar në maj dhe qershor të këtij viti. Sipas këtyre të dhënave, një në dhjetë punëtorë nuk ka nënshkruar kontratë punë, që nënkutpon se …

BelgiumBrazil