Ballina / MAQEDONIA / Kultura

Kultura

Tetor, 2016

Shtator, 2016

 • 26 Shtator

  Filmi ”Çlirimi i Shkupit” konkuron për Oscar (Video)

  Shoqata e punëtorëve filmik të Maqedonisë (SHPFM) njofton se filmi ”Çlirimi i Shkupit”, me regji të Rade dhe Danilo Sherbexhia, është përzgjedhur si kandidati i Maqedonisë për Oscar, në kategorinë e filmave joanglishtfolës. Filmi është përzgjedhur me shumicë votash nga Komisioni për zgjedhje. Përndryshe, ky film është shfaqur në hapjen e Festivalit ndërkombëtar për kamerë filmike ”Vëllezërit Manaki” në Manastir, …

 • 23 Shtator

  Maqedonia prezanton ofertën turistike në Francë

  Tërheqja e turistëve në këtë vend, informon nga ARMT, zhvillohet përmes ofertës së përshtatur turistike për interesin e detektuar, i cili është i orientuar drejt natyrës së paprekur dhe kulturës së vendit. “Oferta turistike e Maqedonisë është në konkurrencë me ofertën prej 1.700 tur-operatorëve nga bota, ndërsa më i madh është interesi nga ana e çifteve të reja, familjeve dhe …

 • 16 Shtator

  Shënimi i Javës evropiane të mobilitetit 2016

  Qyteti i Shkupit edhe këtë vit me disa aktivitete do ta shënojë Javën evropiane të mobilitetit 2016. Prej sot deri më 22 shtator, Qyteti i Shkupit do të organizojë program të shumëllojshëm të dedikuar për të gjithë qytetarët, nga më të rinjtë dero te më të moshuarit, si dhe për sektorin publik dhe privat. Këtë vit tema e Javës evropiane …

 • 14 Shtator

  Fillon festivali ndërkombëtar i teatrove

  Nga data 21 e deri më 27 shtator në Maqedoni do të organizohet edicioni i 41-të me radhë i festivalit ndërkombëtar të teatrove ”Teatri i ri i hapur” (TRH). Organizator i festivalit është Qendra rinore e kulturës, ndërkaq mbështetet nga Bashkia e Shkupit dhe Ministria e kulturës. Festivali do të hapet nga trupa teatrale hungareze Forte Company, që do të …

 • 6 Shtator

  Ekspozitë e fotografive filmike ”25 vite film në Maqedoni”

  Me hapjen e ekspozitës së fotografive filmike ”25 vite film në Maqedoninë e pavarur”, Kinoteka e Maqedonisë në bashkëpunim me Agjencinë për film, sot do të fillojnë me shënimin e 8 shtatorit, 25 vjetorit të pavarësisë së Maqedonisë. Shënimi i kësaj dite do të vazhdojë me tre projekte filmike të prodhuara së fundmi. Filmat ”Llazar”, ”Do Ballçak”, dhe ”Tre ditë …

 • 4 Shtator

  Në Maqedoni organizohet manifestimi ”Gjuhët hebreje”

  Sonte, Bashkësia hebreje në Maqedoni do të shënojë Ditën evropiane të kulturës hebreje, manifestim që mbahet njëkohësisht në 32 vende tjera evropiane. Aktiviteti mbahet për të 11-tën herë me radhë, kurse organizimi do të jetë në Teatrin Kombëtar të Maqedonisë (TKM). Për sivjet, temë e aktivitetit është ”Gjuhët hebreje”. Me këtë rast, do të jepet shfaqja ”Gjuhët hebreje: sa gjuhë …

 • 3 Shtator

  Sami Yusuf sonte mban koncert në Shkup (FOTO)

  Këngëtari i cili njihet për këngët e tij me karakter fetar, sonte do të mbaj koncert në Shkup, në stadiumin e qytetit arenën Filipi i II.  Një interesim të madh për këngëtarin e shumë ilhaihive, kanë shprehur edhe shqiptarët e Maqedonisë dhe gjitha trojeve shqiptare, të cilët pritet të përciellin koncertin e tij sonte nga ora 20. Yusuf ka publikuar një …

Gusht, 2016

BelgiumBrazil