Ballina / MAQEDONIA / Sociale

Sociale

Janar, 2017

 • 20 Janar

  Rritet buxheti i harxhimeve të ilaçeve në Maqedoni

  Harxhimi i ilaçeve me recetë në kurriz të Fondit për Sigurim Shëndetësor të Maqedoni (FSSHM) përmes barnatoreve shënon rritje të vazhdueshme. Nëse më 2002 për ilaçe u ndanë 1.2 miliardë denarë për 8 milionë receta, në shtator të vitit 2016, FSSHM-ja e rriti buxhetin për ilaçe, për 2.55 miliardë denarë. Numri i recetave të realizuara në vitin 2016 është 22.2 …

 • 18 Janar

  Fshatrat malor në Maqedoni mbeten ende të bllokuara nga bora

  Shumë fshatra malor të Maqedonisë vazhdojnë të jenë të bllokuar nga reshjet e vazhdueshme të borës. Nga Qendra për menaxhim më kriza thonë se në numrin 195 nuk ka pasur paraqitje të rasteve të jashtëzakonshme por vetëm ankesa dhe kërkesa për hapjen dhe pastrimin e rrugëve. Nga ky institucion gjithashtu bëjnë të ditur se për momentin tërësisht të bllokuar janë …

 • 17 Janar

  Walker takohet me avokatët e rastit ”Grupi i Kumanovës”

  Ish-ambasadori i OSBE-së në Kosovë William Walker gjatë ditës së sotme është interesuar për ngjarjet e Kumanovës. Ai, paraditen e së martës ka qëndruar në Tetovë ku është takuar me avokatët e të akuzuarve në rastin “Lagjen e Trimave” prej të cilëve në detaje është njoftuar për luftimet e vitit të kaluar në Kumanovë dhe për rrjedhën e procesit gjyqësor. Paraprakisht …

 • 5 Janar

  460 shfrytëzues në Kërçovë marrin shtesa fëmijërore dhe prindërore

  Në qendrën për mbrojtje të fëmijëve në Kërçovë vazhdon pagesa e shtesave fëmijërore, shtesave të prindërve si edhe shtesat për fëmijët me nevoja të veçanta. Kjo bëhet e ditur nga bashkërenduesi i kësaj qendre, Sadik Emro, i cili u bën thirrje shfrytëzuesve të këtyre mjeteve, që sa më shpejtë të përfundojnë me ripërtëritjen e dokumentacioneve të nevojshme që këtë ndihmë …

Dhjetor, 2016

BelgiumBrazil